//Simple is better

Big Boss!
hey, i just met you!


Welcome to my . You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or i call My Superman kill you!.

Status : i'm glad you came :)


Tagboard
Footprints here!



Credits

Basecode: Nadya.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: norEyka

leader
assalamualaikum.

istanbul aku datang. haa, tunggu esok inshaAllah weolls datang
_______

why the title is leader? why? entah tadi aku baca blog rahul. aku rasa serious apa dia tulis dan coretkan tu betul. aku ada rahsia. biarlah rahsia boleh? em, senang cerita aku bagitau jelah. permohonan borang MAJLIS KEPIMPINAN PELAJAR or STUDENT LEADERSHIP COUNCIL tu hm, ya aku isi. untuk UR, aku, asillah, julia, asma, dilla isi. bagi aku dan julia biar mengimarahkan sikit pemilihan prefects ye dak? kalau dapat accept or fikirkan balik tak dapat lahhh nak cakap apa. bagi aku sedikit kecewa pun tak terasa. buat apa nak sedih. tak kurang hebatnyaa pun jadi student biasa ni. tak setuju. simpan jelah bantahan okeng?

dulu pernah aku tanya abah aku. abah, macam mana kalau ika jadik prefect. lahhh buat apa nak jadik, nanti buat sibuk jaa, results down macam mana? em, *diam*. abah sambung balik. kalau dapat 9A student biasa pun boleh fly kan. jadik prefects tak dapat 9A sama jaa kena blajar tempat biasa biasa. me- takpalah abah.
nampak motip abah aku? takyah jadik prefects lah senang cerita. sebenarnyaa no reasons untuk jadik prefects yg berjaya kalau pandai stablekan semua aspect. aku, pandaikah? next year may be tahun yang pasif untuk aku sebab abah nak sekat untuk aku fokus. serious banyak aktiviti aku masuk, makin hilang fokus dan minat sebab terbawakbawak diri yang asyik tinggal kelas. ish ish ish. form five dah tahun depan zulaikha !

back to the topic. ada sesiapa tak yg isi tapi tak diterima, ayat best sikit direject. relax ah relax ah, jangan nangis dulu. kesat balik air mata tu membazir je. oh cuci mata ye dik. okay teruskan. lahh, kenapa nak sedih, buat apa nak nangis. life must go on! ada ke dalam peraturan sekolah. yang menjadi pelajar biasa akan dikenakan hukuman. ada ke, ada ke? TAK KAN? yang menjadi pengawas boleh membuli students biasa. ada ke ada ke? TAK KAN. bagi aku, yang student biasa ni boleh je nak buli, eh mintak tolong kan. pengawas mestilah baik, jalan kepitkepit. ecett tak ah propa je. haip, jangan dok buli anak orang. ekeke. aku rasa dah cukup seronok aku hidup kat sekolah tu bergelar murid biasa. apa nak susah, bangun lewat siapa kisah? keluar dorm lewat, mana org tgk pelik? kan? 

setiap yang berlaku pasti ada hikmahnyaa. mungkin cikgu tak pilih sebab Allah alertkan cikgu. budak ni bangun lewat ni. budak kadang kadang je pegi subuh jemaah. haa, yang ni terabai after exam. gilaa minggu nak balik aku malas gilaa pegi. sedar azan tapi. zzzzzzzzz, tidur tu nikmat gilaa. astaghfirullahalazim. sambung balik, budak ni kelas pun asyik muka dia je takde, budak ni babbab cikgu mintak tolong tu gila liat. nampak banyak benda dlm diri kita Allah tahu dan Dia bagitau kat cikgu untuk tak pilih kita supaya kita muhasabah balik untuk layak tak kita pikul jawatan tu. tapi bagi uolls yang dapat. cuba positifkan balik kelemahan tadi. mungkin Allah nak kita perbaiki diri kita lepas dapat title tu. mana tahu. once you got that title, you got that responsibility. tanggungjawab tu amanah. hukum menjalankan amanah iaitu tanggungjawab wajib kan?

kenapa perlu persoalkan prefects? weyh, mana campaknya pengawas perpustakaan? tanpa kami macam mana bukubuku tu nak kemas hah? tanpa kami siapa tolong fotostat gambargambar KH hgpaa hah? tanpa kami siapa nak tolong tulis buku hgpa nak pinjam hah? nampak banyak tak tugas pengawas perpustakaan. jujur aku cakap, tanggungjawab ni aku abai. aku seorang librarian. sama je pengawas perpustakaan dengan librarian beza bahasa je kot. paham eh, paham kan? hm, aku of course rajin pegi lebry. tolong ah jgn ckp aku ulat buku. aku pegi dengan rushingnyaa awalawal pagi sebab nak beli popia goreng dengan sosej jee. ekeke. tamat.

p/s : you are not future leader but you are future leader and tutor for me. dont be sad !

nota tambahan: maaf bagi pihak yang memegang jawatan ini kalau terasa. sila faham, unsur penyampaian ini bertujuan menaikkan semangat bagi sesiapa yang down. tak suka, please leave. maaf again.